VISI & MISI

• PDFPrintE-mail

Visi dan Misi

• Penglibatan secara bersama-sama dalam bidang ekonomi,pendidikan dan kebajikan dengan tujuan syari'at Islam dan mengharapkan keredhaan Allah s.w.t.
  • Menjalankan kegiatan-kegiatan ekonomi berlandaskan  syari'at Islam.
  • Membina dan membangunkan ekonomi Ummah melalui jemaah.
  • Menganjurkan anggota dan masyarakat Islam melakukan infaq dan tolong-menolong sesama mereka.
  • Mengadakan rancangan Pelaburan Hartanah untuk menjamin ketahanan Ummah dan kelanjutan generasi masa depan.
  • Mengadakan program pendidikan/tarbiyyah untuk membantu ahli dan masyarakat memahami Fiqh Mu'amalat atau sistem urusniaga Islam.
  • Melahirkan usahawan muslim yang bertaqwa, berakhlak mulia dan berwibawa.

Kenyataan Misi

KOMAS sentiasa berusaha kearah kecemerlangan dalam semua bidang yang diceburi bagi menjadi sebuah koperasi mithali dengan keanggotaan yang aktif dan modal saham yang besar.

KOMAS sentiasa berikhtiar untuk menyediakan kemudahan dan manfaat yang terbaik kepada semua anggota disamping mendapat keberkatan dalam pelaburan dan perniagaan yang sesuai dengan aspirasi ekonomi Islam.

MOTTO

KOMAS PEMANGKIN EKONOMI UMMAH"

PELAWAT

mod_vvisit_counterSemalam6