HomePENGENALANSPESIFIKASI TUGAS

SPESIFIKASI TUGAS

Pengerusi / Naib Pengerusi

1. Mempengerusikan semua Mesyuarat Lembaga.
  2. Menandatangani minit Mesyuarat yang telah disahkan bersama.
  3. Mengarahkan Jawatankuasa Audit Dalaman supaya memeriksa akaun koperasi pada bila-bila masa.
  4. Menandatangani bersama dua Lembaga lain bagi pindaan Undang-Undang Kecil Koperasi.
  5. Pada umumnya menyelia dan mengawasi pentadbiran dan kakitangan koperasi.

Setiausaha

1. Mengeluarkan notis Mesyuarat Agung dan lain-lain mesyuarat yang melibatkan lembaga koperasi.
  2. Merekodkan perjalanan dan keputusan mesyuarat.
  3. Menyelenggara dengan baik segala rekod-rekod dan dokumen koperasi.
  4. Menjalankan kerja-kerja surat menyurat seperti arahan Lembaga Koperasi.
  5. Menyediakan laporan koperasi untuk  dibentangkan dalam Mesyuarat Agung.
  6. Mengesahkan bersama pengerusi salinan segala bertulis dalam buku koperasi.
  7. Menyimpan dan menjaga mohor koperasi.
  8. Menjalankan sebarang tugas yang ditetapkan oleh Lembaga.

Bendahari

1. Mengendalikan segala urusan perniagaan dan perdagangan koperasi.
  2. Menerima dan menjaga semua wang koperasi.
  3. Mengeluarkan resit-resit, menyedia baucer-baucer dan surat mengikut arahan Lembaga.
  4. Menyimpan wang koperasi dalam bank dalam masa 24 jam.
  5. Menyelenggara dan menyimpan akaun koperasi untuk dibentang dalam Mesyuarat Lembaga dan Mesyurat Agong.
  6. Menyediakan penyata pendapatan dan perbelanjaan koperasi.

Anggota Lembaga Koperasi Pelajar

1. Menjalankan tugas-tugas koperasi seperti sebuah syarikat perniagaan dengan penuh keazaman dan tanggungjawab.
  2. Menolong dan menggalakkan anggota-anggota koperasi mendapat penerangan/maklumat berkenaan koperasi mereka.
  3. Melawat koperasi-koperasi Berjaya dan belajar bagaimana mereka Berjaya memajukan koperasi koperasi mereka.
  4. Kendalikan urusan kerja dengan bersungguh-sungguh.

Juruaudit Dalam

1. Memeriksa buku-buku dan akaun-akaun koperasi.
  2. Melaporkan hasil pemeriksaan mereka itu secara bertulis dalam buku yang disediakan khas.
  3. Mereka juga dikehendaki memberi laporan kepada Mesyuarat Agung.

Pengurusan Tusyen

1. Menyelia dan mengurus tadbir perjalanan kelas-kelas tusyen di samping memastikan urusan pembayaran kepada guru-guru tudyen berjalan lancer.

Pengurus Bank Bina Insan

1. Mengurus tadbir dan memastikan urusan simpanan dan pengeluaran wang pelajar berjalan lancar.

Pengurusan Pasar Mini Al-Ikhwan

1. Mengurus tadbir dan memastikan urusan jualan dan bekalan keperluan mencukupi dan urus niaga berjalan lancar.

Pengurus Pusat Komputer Nur Madani

1. Mengurus tadbir dan memastikan urusan kedai computer beroperasi seperti yang dijadualkan dengan dibantu oleh ALK pelajar.
Product Tour

PELAWAT

We have one guest and no members online

Semalam
Minggu Lepas
Bulan Lepas
Keseluruhan

Position "user5"

This is a sample module in position “user5”. All modules in this position will be arranged in vertical column. The whole position will be collapsed, if there are no modules published.

Position "user6"

This is a sample module in position “user6”. All modules in this position will be arranged in vertical column. The whole position will be collapsed, if there are no modules published.

Position "user7"

This is a sample module in position “user7”. All modules in this position will be arranged in vertical column. The whole position will be collapsed, if there are no modules published.

Joomla templates by Joomlashine